Блог

Приключения

Приключенията

Основната дейност, която използваме за да преоткриваме себе си и да се върнем към природата.
Развиват се някой основни умения:

Ориентиране, палене на огън, разпознаване на билки, гъби и измайсторяването на основни неща за оцеляване и комфорт сред природата.

За да събудим приключенския дух в началото предизвикателствата са доста леки. Започваме с разходки и ориентиране. Следват малко по-дълги преходи или такива в планината с тежка раница. След като e сигурен в способностите си да се предвижва в пресечен терен практикуващия може да повиши интензивността.

Екстремната част е свързана с катерене, посещение на пещери, бягане в пресечена местност, плуване и скачане от високо в разни студени водоеми и всякакви естествени и функционални движения, които може да извършва човешкото тяло.

Разходки сред природата

Тези дейности са с цел да опознаем района в който живеем и да се адаптираме към климата и към разнообразието което ни предлага. Събирането на билки, гъби и ядливи растения по нашия край също е много приятно занимание, което може да ви разтовари от градската суматоха.

Разнообразни тренировъчни дейности като, йога, тай дзи и цигун сред природата в комбинация с лек здравословен пикник – презареждат организма. Дялкането с нож на прибори или други функционални джаджи развиват увереност и възможност а създаването на известен комфорт сред природата.

Арт и крафт

За тези, които не обичат екстремните неща има предвидена арт и крафт програма, където може да се изработват неща от еко материали без да нараняваме природата. Плетене на кошници, правене на различни видове възли, въжета, примки, капани и други устройства за оставяне на маркировки.