За нас

TAO Club  - Школа за движение - За нас

Здравейте!

Тао - Школа за Движение като организация, е създадена през 2011 г. и се намираме в град Велико Търново. Нашата любов към движението ни провокира да споделяме опитност и място за тренировки, където всеки е добре дошъл да опознае себе си.

Спортният ни клуб членува в "Българска Асоцияция Спорт за Всички - БАСВ". Притежава удостоверение за вписване в регистрите на Министерството на младежта и спорта.

Разполагаме с опитни инструктори в различни дисциплини и успешно комбинираме разнообразна методика за здраве, тренировки и устойчиво развитие на човешкия организъм.

Изкуството на движението е цялостен, генералистичен подход, състоящ се от много различни изкуства и дисциплини адаптирани за модерния човек. Атмосферата е в дух на приятелско сътрудничество и интелигентно съдействие.

Здравето е приоритет. Добрата физическа култура и психическа устойчивост, както и цялостната адаптивност към външни и вътрешни провокации е резултат от постоянството и практикуването на метода, който сме разработили.

Йога дава най-добра устойчивост в перспектива. Подреждат добре мускулните групи и спомагат за възстановяването на организма от физическа и психическа умора.

Тай дзи и Ци гун – развиват енергетиката по уникален начин защото и ние както китайците имаме четири сезона => адаптивността е подходяща за нашите географски ширини за разлика от йога, която е прекрасна система, но работи по-добре при много големи жеги.

Паркур и гимнастически прогресии дават на човек способностите да се движи във всякакви равнини с минимални рискове от контузии и да изживява движението под форма на игра като малко дете.

Бразилско джиу джицу е уникално изкуство, което цели играта на земя. Развива невероятна двигателна култура, координация, сила и издръжливост. Бонуса е да можеш да удошиш или заключиш някой ^_^.

Освен комбинацията от тези "системи" практикуваме бягане, плуване, катерене, туристически преходи, лагеруване/бушкрафт и всички движения, които може да се правят на открито. Целта е да се изкове един здрав и способен организъм, който да е емоционално балансиран, концентриран и да се чувства добре при всякакви обстоятелства.