За нас

TAO Club  - Школа за движение - За нас

Здравейте!

Тао - Школа за Движение като организация, е създадена през 2011 г. и се намираме в град Велико Търново. Нашата любов към движението и природата ни провокира да споделяме опитност и място за физическа подготовка, където всеки е добре дошъл да опознае себе си и Българската природа.

Изкуството на движението е цялостен, генералистичен подход, състоящ се от много различни изкуства и дисциплини адаптирани за модерния човек. Атмосферата е в дух на приятелско сътрудничество и интелигентно съдействие.

Здравето е приоритет. Добрата физическа култура и психическа устойчивост, както и цялостната адаптивност към външни и вътрешни провокации е резултат от постоянството и практикуването на метода, който сме разработили.

Правим много туристически преходи годишно с различна трудност и продължителност.

За целта разбира се водим задълбочена физическа подготовка за хората, които нямат опитност с планината. Много е важно за нас да тръгнем заедно и да се върнем заедно.

Използваме техники от различни изкуства за подобряване физическите показатели на нашите членове.

Например:

Йога дава най-добра устойчивост в перспектива. Подреждат добре мускулните групи и спомагат за възстановяването на организма от физическа и психическа умора.

Тай дзи и Ци гун – развиват енергетиката по уникален начин защото и ние както китайците имаме четири сезона => адаптивността е подходяща за нашите географски ширини за разлика от йога, която е прекрасна система, но работи по-добре при много големи жеги.

Паркур и гимнастически прогресии дават на човек способностите да се движи във всякакви равнини с минимални рискове от контузии и да изживява движението под форма на игра като малко дете.

Бразилско джиу джицу е уникално изкуство, което цели играта на земя. Развива невероятна двигателна култура, координация, сила и издръжливост. Бонуса е да можеш да удошиш или заключиш някой ^_^.

Освен комбинацията от тези "системи" практикуваме бягане, плуване, катерене, туристически преходи, лагеруване/бушкрафт и всички движения, които може да се правят на открито. Целта ни е да изковем един здрав и способен организъм, който да е емоционално балансиран, концентриран и да се чувства добре при всякакви обстоятелства.